Diskuse

Uprchlíci, zase trochu jinak

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Udělám-li za miliardu letákovou a mediální propagandu, ušetřím desítky miliard na sníženém počtu migrantů. Když k tomu maximálně snížím kapesné a dám to hodně hlasitě ve známost, dojde k dalšímu snížení.

Ten, ( jak jsem viděl dnes v reportáži) kdo si ztěžuje při ustlané posteli ve zděném baráku na špatné podmínky, ten neutíká před válkou; opět s halasnou propagandou vracet vyžírky do své domoviny; a zase, příště jich přijde určitě méně. Tudy je cesta a ti chytřejší jistě přijdou na další variaty.

7 0
možnosti
PN

Dnes je na světě zhruba 7.5 mld lidí, ze kterých asi tak polovina žije v nepředstavitelné bídě. Za několik málo let zde bude o miliardu lidí více a celé to navýšení bude žít v nepředstavitelné bídě. Planetární zemědělství ještě dnes generuje přebytky, ale ve srovnání s dobou před dvaceti lety jenom malé a s nejvyšším myslitelným ekologickým zatížením - geneticky upravené plodiny, hnojiva, pesticidy atd. Stačilo malou část půdy proměnit na pěstování biopaliv a vyvolalo to hladomor ve třetím světě. Světový oceán je prakticky vylovený od ryb. Toto nemůže skončit jinak než apokalyptickým hladomorem. My máme dvě možnosti - buď zde nebudeme mít miliony imigrantů a s největším úsilím nás Česká kotlina nějak uživí, anebo pustíme Afriku k nám a civilizace v Evropě v perspektivě nějakých dvaceti let skončí situací jako je dneska v té Africe.

Takže nejlepší by asi bylo vybudovat neprostupnou zeď čínského formátu na hranicích Evropy a všechny bárky potápět i s osádkou. Řešní nelidské, ale jediné, které dá naději našim dětem přežít peklo, které přichází. Pokud to Evropa neudělá (a to neudělá - podívejte na výroky pomatené Merkelové) tak dvojitou zeď na hranicích ČR a mezi ní minové pole. To asi nepomůže, ale je to maximum, co můžeme pro nastávající generaci udělat.

Co se týče toho Churchila a jiných politiků z minulosti, kteří "měli koule". Dneska by skončili v Haagu s obviněním z genocidy ani by nevěděli jak. Vždyť i USA druhou světovou válku začalo tak, že všechny usazené Japonce bez rozdílu zavřeli do koncentráků, aby Japonské císařství nemělo v USA pátou kolonu. Dovedete si to představit dneska?

7 1
možnosti
AK

USA za podpory EU (nebo i bez ní) přece činí vše pro to, aby svět zbavily bídy, diktátorů a teroristů a učinily svět bezpečnější - říkají média.

Tak jak to, že lidé v celém širokém pásu zemí mezi 20. a 40. rovnoběžkou už ve svých vlastních zemích nemohou žít a s nasazením životů a posledních peněz utíkají do Evropy?

Já si pořád myslím, že se tam někde musela stát chyba.

Kdybychom ji dokázali najít a odstranit, možná bychom nemuseli vést tolik diskuzí na téma kdo to bude platit a co s nimi budeme dělat.

Prostě by si doma žili spokojeně dál...

Odstranit příčinu - to připadá konstruktivní zase mně.

1 0
možnosti
AK

Takže když přijdu domů a najdu tam někoho, kdo se tam ilegálně usadil, mám o něj začít pečovat místo abych ho vyhnal? Má sice smysl pro humor, ale tohle je mi nějak málo pochopitelné. Tak snad vážněji:

S imigranty a jejich začleňováním má velké zkušenosti Francie - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových a menších měst.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet).

Protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky.

Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než etničtí Francouzi.

A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak.

Doporučoval bych navíc trochu skromnosti - ani nám ani EU nebyla přece do péče svěřena celá zeměkoule...

7 0
možnosti
Foto

Může zhruba být :)

1 0
možnosti
MR

M32i69l65a29n 46R50a23d85e47k

26. 8. 2015 18:37

pravdu mate krome reseni. To ze i od nas v 50. letech se pres zaminovanou zadratovanou a ostre strezenou hranici lide dostavali na svobodu by meli politici mit na pameti, zvlaste dnes kdy na beton nikdo nebude do urpchliku strilet, tak armada na hranicich je fraska.

Ale vase reseni nevyresi nic, pokud se neudela a neochrani opravdova schengenska hranice, je to pro"rany.

3 0
možnosti
RM

Nesmysl, uprchlická vlna zastavit jde. Stejně jako se to povedlo Austrálii.

8 1
možnosti
Foto

Ta Australie přijímá kolem 20 000 migrantů ročně což překračuje průměr kolik příjme EU (na počet obyvatel) a počet udělených azylů je v australii na počet obyvatel cca stejný jako v EU letos

0 4
možnosti
JN

To bude stát miliardy a miliardy... vypadá že blahobyt pro Čechy se odsouvá do neznáma.

Srovnejte si platy a ceny s Němci a pak pochopíte více.

7 1
možnosti

Dobře, budeme říkat, že by to stálo miliardy, tak budeme mít radši ruce v klíně a čekat, jak to dopadne. Nebo na hranicích postavíme čtyřmetrový plot s ostnáčem a dotykovými čidly a budeme doufat, že se obejdeme bez okolního světa. Přijde vám cokoliv z těchto dvou možností jako smysluplné řešení? Nic jiného mne nenapadá.

2 1
možnosti